Ik wist niet meer hoe ik normaal moest ademen… 

ik had last van een weeënstorm en hyperventilatie en raakte in paniek…

Hi, Ik ben Sabine!

Zwangere vrouwen begeleiden naar een bewuste geboorte, is mijn missie en mijn allergrootste passie. De bevalling van mijn oudste zoon was een bevalling zoals je hem vast kent van TV. Ik wist niet meer hoe ik normaal moest ademen, ik had last van een weeënstorm en hyperventilatie en raakte in paniek…

Na vier uur kwam mijn zoon Tygo ter wereld. In maart 2014 was ik opnieuw in verwachting. Ik had veel complicaties en mijn zwangerschap viel me zwaar. Omdat mijn eerste bevalling zo zwaar was geweest, ging ik op zoek naar andere bevalmethodes. Ik was het vertrouwen in mezelf en mijn lichaam een beetje kwijtgeraakt. Op internet had ik iets gelezen over mindfulness om bewuster te bevallen.

Giving birth should be your greatest achievement, not your greatest fear

Mijn ervaring om bewuster te kunnen bevallen

Ik twijfelde geen moment en heb me direct opgegeven voor een cursus. Het is de beste cursus die ik kon doen tijdens mijn zwangerschap! Het was een heldere, praktische cursus. Je leert om te luisteren naar je lichaam en hoe je beter kunt ademen waardoor je meer ontspannen bent tijdens de geboorte, je samen de weeen kan opvangen en je nog ruimte hebt om te genieten van de bijzondere gebeurtenis die een geboorte eigenlijk is. De geboorte van mijn tweede zoon Ryan was al een fijnere ervaring. Ik lag weer in het ziekenhuis en heb nog meer naar mijn eigen lichaam geluisterd. Ik ging kijken hoe ik de weeen wou opvangen, en ik ben met zwaartekracht bevallen. Deze mooie bevalling zorgde ervoor dat het ter wereld komen voor Ryan ook veel fijner was. Onze derde geboorte van onze dochter was thuis in bad, met kaarsjes om het bad en een fijn muziekje op de achtergrond. In een woord ‘geweldig’ omdat ik zelf luisterde naar mijn lichaam. Samen met de verloskundige thuis durfde ik weer te vertrouwen op mijn lichaam en mijn kunnen.

Er werd voor het eerst echt goed naar mij geluisterd.

We waren samen met de verloskundige echt een team en mijn man precies wist wat hij kon doen in de geboorte. Ze was zo ontspannen dat we dat ook merkte in de kraamweek. Ik ben zo enthousiast over deze geboorte, dat ik elke vrouw waar ook ter wereld wil laten ervaren hoe het ook anders kan. Ik wil je graag helpen, zodat jij ook een bewuste geboorte kan ervaren in samenwerking met je baby en je(geboorte)partner. Ik gun je een bevalling waar je later goed op terug kan kijken of dat nou in het ziekenhuis of thuis is geweest. En dat je kindje een fijne start krijgt. Alle cursussen en workshops bij fijnzwanger zijn erg ontspannen, nuchter, mannenproof  en een waar feestje om te volgen. Mag ik jullie binnenkort ook ontmoeten in mijn praktijk?

Klanten zeggen

Cursussen die ik heb gevolgd

  • Docent opleiding hypnobirthing Nederland
  • Docent mindfulness trainer
  • Docent zwangerschapsyoga
  • Ademcoach
  • Doula
  • Zwangerschapsmassage zonnevlecht
  • Moxa therapie zonnevlecht
  • Reboza massage specialist
  • Spinning babies specialist
  • Docent zwanger&fit

Fijn Zwanger

De kassen 15
3833 SE Leusden
fijnzwanger@outlook.com
0630020092