Moms Only Bevalcursus

Zwanger van je eerste kindje? Of van de tweede, derde of misschien zelfs de vierde. Jij bent een moderne vrouw met een druk sociaal leven. Je bent op zoek naar verdieping tijdens je zwangerschap. En daarnaast ziet je partner het niet zitten om mee te gaan naar de zwangerschapscursus.

Boek dan de mama bevalcursus.

Bovendien is de zwangerschapscursus mannenproof.

Ten eerste laten we geen bloederige films zien. En ten tweede geen enge verhalen die niet mannenproof zijn.

De Eendaagse bevalcursus is een zeer uitgebreide cursus waarbij de focus ligt op de bevalling. Je leert de technieken van mindfulness, hypnobirthing en zwangerschapsyoga in één dag! Thuis ga je aan de slag met het werkboek en de oefeningen.

Mag ik jouw kompas zijn in deze tijd?

Deze cursus is ook zeer geschikt als opfriscursus. 
Wanneer je zwanger bent van je tweede of derde kindje en / of als je eerste zwangerschap zwaar was en je je beter wilt voorbereiden.

Z

MOMS ONLY Bevalcursus

Wil jouw partner niet mee naar een cursus? Maar wil je je wel goed voorbereiden op je bevalling? Dan is deze cursus iets voor jou. 

}

KORTE CURSUS VAN VIER UUR

In vier uur tijd neem ik je mee op bevallingsreis. En leer je alle tips en technieken die je gelijk thuis kan gaan oefenen.

GOED VOORBEREID OP DE BEVALLING

Alle technieken en tips die je gekregen hebt gelijk toe kunnen passen in de bevalling, zodat je op en top voorbereid bent. En weet wat je wilt.

Wat gaan we doen?

Tijdens de mama bevalcursus gaan we aan de slag met ademhalingsoefeningen en bevalhoudingen. Wist je bijvoorbeeld dat liggend op je rug niet de beste pershouding voor jou is? Als je kiest voor een verticale pershouding, werkt de zwaartekracht mee en wordt je bekken ruimer.

Verder bespreken we een stuk theorie rondom de bevalling. En komt natuurlijk het geboorteplan met al je wensen uitgebreid aan bod. Daarna gaan we aan de slag met ontspannings- en ademhalingsoefeningen. En deze dag is echt een cadeautje voor jou en je baby en gaan we je helemaal in de watten leggen. De cursus is inclusief heerlijke zwangerproof theetjes en hapjes.Ook krijg je muziek en online videolessen mee om optimaal te leren ontspannen. Met de mama bevalcursus leer je beter samen te werken met jouw lichaam. Je bent goed voorbereid op de bevalling, zodat je ontspannen en liefdevol kan bevallen. En aan het eind krijg je een leuke attentie mee.

Prijzen en verschillende pakketten

De cursussen van Fijn Zwanger zijn korte cursussen, omdat ik weet dat jij een druk leven hebt. In korte tijd leer je alles wat je nodig hebt om je op een ontspannen en liefdevolle manier voor te bereiden op jouw bevalling. Je leert vertrouwen te hebben in je eigen lichaam. Je leert om bewuste keuzes te maken en de regie in handen te nemen. Nuchter, praktisch en vol humor, zodat jij en je (geboorte) partner vol vertrouwen een liefdevolle bevalling in gaan.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de cursus geheel of gedeeltelijk.

Giving birth should be your greatest achievement, not your greatest fear

Veelgestelde vragen

Een 3 uur durende cursus klinkt zo lang, hou ik dat wel vol?

In de praktijk zitten we op comfortabele stoelen, en zijn er veel extra kussens om het jullie zo fijn mogelijk te maken. In de middag staat er een heerlijke lunch klaar en tussendoor lekkere hapjes en drankjes en voldoende plas en thee pauzes.

Ik ben al meer dan 34 weken zwanger kan ik mij nog opgeven?

Doordat het een eendaagse bevalcursus is kan je nog heel goed deze cursus volgen. Je leert alle technieken en oefeningen die je tijdens de bevalling kan inzetten. Wel heb je wat meer dagelijks (huiswerk) om de oefeningen te oefenen.

Ik krijg een geplande keizersnede is de cursus dan wel wat voor mij?

Tijdens een keizersnede is het ook heel fijn als je weet hoe je je het beste kan ontspannen. Hierbij is het dus heel fijn als je de cursus hebt bijgewoond.

Kan ik de zwangerschapscursus vergoed krijgen van de zorgverzekeraar?

Ja, in veel gevallen krijg je de zwangerschapscursus van de zorgverzekeraar gedeeltelijk of geheel vergoed. Vraag hiernaar bij je zorgverzekeraar omdat dit ook te maken heeft met je (aanvullende) pakket.

Kan je de cursus ook aan huis krijgen?

De cursus kan ook aan huis gegeven worden, lekker in je eigen tijd en op je eigen bank. 

Moet ik veel oefenen thuis?

Nou niks moet, maar het is wel beter als je elke avond naar de ontspanningsmuziek gaat luisteren. In je online videolessen staan veel oefeningen voor je adem en die je leert tijdens de cursus kan je thuis gaan oefenen. Doordat je meer oefent gaat je lichaam sneller in de ontspanning en dat kan je goed gebruiken tijdens de bevalling.

Fijn Zwanger

De kassen 15
3833 SE Leusden
fijnzwanger@outlook.com
0630020092