Mijn ochtendritueel is wisselend:

de ene keer zit ik met een barende weeën weg te zuchten of ik zit aan een onbekende keukentafel met een broodje kaas en beschuit met muisjes, de bevalling van die nacht met de kraamverzorgster te evalueren. Maar meestal is het nog even knuffelen met de kinderen in bed.

Op de dagen dat ik geen dienst heb check ik altijd voor ik opsta mijn telefoon of er nog iemand bevallen is die nacht.  en dan begint de dag opstaan, aankleden ontbijt en lunch maken. Dan samen aan tafel. De laatste tijd ontbijt ik vaak met kwark of Griekse yoghurt, muesli en fruit. Daarop ben ik langer verzadigd. Heel handig als als het meestal pas 13:30 uur lunchtijd is.
Dan breng ik de kinderen weg en ga ik naar mijn praktijk, zet een kopje koffie en ga aan de slag. Of mijn man doet de ‘ochtenddienst’ en dan zit ik thuis nog heerlijk aan een cappuccino.

Hoe zag je ochtendritueel er eerst uit voor je zwangerschap?
Voor mijn zwangerschappen deed ik s ochtends heel fanatiek buik- en bilspier oefeningen . En eerlijk gezegd weet ik niet meer of ik tijdens mijn zwangerschappen een speciaal ritueel had. Qua smaak veranderde wel het een en ander. Ik had vooral minder eetlust. Ik at wel hoor, maar mijn smaak was vrij vlak, dus er was niet veel aan.

Mijn gouden tip aan andere mama’s: Ga s avonds op tijd naar bed. Zet je wekker een half uurtje eerder zodat je s ochtend niet hoeft te haasten. Neem de tijd om eerst te ontbijten en vraag evt je partner om het gesleep met andere kinderen op zich te nemen.