Expert aan het woord Everdien

Everdien Molenaar, 26 jaar, getrouwd met Jacco en 2 prachtige dochters (twins)

Wat doe je precies?

Ik ben grafisch vormgever en fotograaf. Genaamd Studio Geliefd en Geliefd fotografie. Met studio geliefd specialiseer ik mij in het ontwerpen van unieke, luxe geboortekaartjes, trouwkaarten en maak ik huisstijlen. Bij Geliefd fotografie specialiseer ik mij in bruidsfotografie. Ik hoor je denken, wat heeft die een gave baan zeg! Klopt inderdaad.  Heel erg dankbaar voor!

Waarom doe je dit werk?

Ik ben er eigenlijk ingerold. In 2012 werd ik gevraagd om een huwelijk te fotograferen. Het was mijn hobby en zij hadden niet heel veel geld te besteden. Dat was het begin van mijn bedrijf! Inmiddels 120 huwelijken mogen fotograferen. Het is zo’n gaaf beroep! Ik studeerde op het Cibap in Zwolle en daar deed ik veel grafische opdrachten. Ik vond dit zo tof! Ik heb het nooit losgelaten. In de loop der jaren heel veel ouders blij mogen maken met een uniek geboortekaartje! Sinds 2018 trotse eigenaar van Studio geliefd.

Beschrijf eens een werkdag van je.

Doordat ik nu net mama ben sinds een aantal maandjes ziet mijn werkweek er totaal anders uit en moet ik hetzelfde werk in een paar dagen proppen. Op dit moment, vanwege het laagseizoen qua fotografie, ben ik op een werkdag volledig aan het ontwerpen. Van geboortekaartjes tot trouwkaarten en af en toe een huisstijl. Daarnaast hoort er ook administratie bij. Mijn mail probeer ik binnen 48 uur te beantwoorden. De rest van de administratie probeer ik in 1 uurtje per week te doen.

Hoe ziet je privé situatie eruit?

Ik woon in Ermelo, Samen met mijn man Jacco en sinds 4.5 maand 2 dochtertjes Charlie en Jackie. Ze zijn een tweeling. Ons leven is enorm veranderd, maar bovenal verrijkt! We zijn zo dankbaar met hun komst. We wonen heerlijk buitenaf met onze hond, 2 katten en meerdere schaapjes en kippen. Een heel fijn leven J

Wat is het mooiste aan je werk?

De creativiteit en flexibiliteit! Het is ten alle tijden creatief. En 1 meer dan de ander. Maar het is altijd leuk. Daarnaast kan ik mijn eigen tijden inplannen en kan ik werken vanaf elke plek. In de zomer rij ik zo naar een fijn strandtentje om daar te werken. Beter kan gewoon niet. Met de bruiloften ben ik op de meest mooie dagen. Altijd vrolijke mensen. Mensen die de liefde vieren. Betere werkplekken zijn er niet 

Noem eens een situatie of iets wat heel bijzonder was tijdens je werk?

Ik mocht een trouwkaart ontwerpen voor een bruidspaar in 2014. Ik was net gestart met mijn bedrijf. Ik vond het zo gaaf dat ik niet alleen hun huwelijk mocht fotograferen maar ook hun trouwkaart mocht ontwerpen. Wat we niet wisten is dat de bruid 2 jaar later mijn getuige zou zijn op mijn eigen huwelijk! Door het proces wat ik met hun mocht bewandelen, is er een hele hechte vriendschap ontstaan. En dat allemaal doordat ik zo nauw betrokken mocht zijn bij hun grote dag! Heel erg bijzonder.

Gouden tip voor papa’s:

Wees lief voor je vrouw! Kijk heel even wat ze doet… Niet alleen voor haarzelf, maar ook voor jou  Dus verzorg haar goed. 40 weken lang en daarna natuurlijk ook ^^ Mijn man gaf mij een massage bij Sabine cadeau. Precies dat dus 

Gouden tip voor mama’s:

Volg je moederhart. Klinkt cliché, maar echt! Tips zijn lief, maar mensen gaan je als zwangere bepaalde dingen opleggen. Dit MOET je doen, dat MOET je proberen. Je moet helemaal niks  Bij mij was het extreem omdat ik natuurlijk een tweeling kreeg. Maar ik dacht constant: Je kan zeggen wat je wilt, maar ik doe het op mijn manier. Geen spijt van die keuze.  Als je advies nodig hebt, dan vraag je er zelf wel om.

Wat ik vond van de privé cursus:

Super!! Wat een heerlijk ontspannen sfeer. Alleen de ruimte al. OMG! Zo fijn!
De verschillende theetjes, lekkere koekjes, broodjes, kaarsen.. Je komt tot rust. Het is fijn om over je onzekerheden te praten met Sabine. Je voelt je direct vertrouwd met haar. Ze neemt de tijd om te luisteren en ze begrijpt je twijfels. Uiteindelijk had ik weinig over mijn bevalling te zeggen omdat ik een keizersnede kreeg, maar toch had ik rust bij mijn beval-plan. Na de cursus ben ik hem direct gaan opstellen en dat gaf mij zo’n fijn gevoel. Mocht ik ooit nog een 3ekrijgen, dan volg ik opnieuw de cursus en hoop ik natuurlijk te bevallen met mijn eigen beval-plan  En Oja.. boek ook even een massage! Want daar is Sabine ook enorm goed in!