Samen met mijn vriend volgde ik de workshop Ontspannen bevallen in 1 dag. Gedurende 4 uur nam Sabine ons op een zeer relaxte manier mee in de wereld van bevallen; theorie, oefeningen maar ook ruimte voor eigen inbreng. Sabine is ook een topper voor papa’s in spe. Niets zweverigs, geen gepuf maar een oefening met ijsblokjes it’s! Door de workshop is mijn vertrouwen in mijn eigen kracht en in ons als team enorm toegenomen. We gaan er voor over 3 weekjes!

Marie louise

En dan ben je zwanger! Al gaan de eerste weken langzaam voorbij, opeens ben je over de helft en begint het regelen en organiseren van het aankomende wondertje. Wat komt er een hoop op je af en dat naast je dagelijkse dingen en je werk. Mijn vriend is erg nuchter en gaf al snel aan dat hij niet zat te wachten op een reeks cursussen waarbij hij moest mee puffen e.d. Zelf zag ik dit eerlijk gezegd ook niet zo zitten, met daarbij ook als reden dat we er weinig tijd voor hadden. Maar toen kwam Sabine langs op mijn Instagram pagina en werd mijn aandacht naar de eendaagse mannenproof cursus getrokken. Want helemaal ‘blanco’ de bevalling in gaan leek mij ook geen optie… De manier waarop Sabine de cursus omschreef en aanbood op haar site, maakten ons beide enthousiast en dus maakten we een afspraak. Mensen in onze omgeving verklaarden ons voor gek dat we helemaal richting Putten gingen voor een zwangerschapscursus, maar echt, het is niet zomaar een zwangerschapscursus! De manier waarop je wordt ontvangen door Sabine, de omgeving, de relaxte sfeer mede door de lekkere hapjes en het ‘belangrijke’ biertje voor vriendlief, de ervaringen van Sabine en hoe alles wat bij de bevalling komt kijken op een leuke manier aan bod komt, maakte dit voor ons tot een hele leuke en informatieve cursus. De oefeningen zijn erg zinvol en we hebben erg veel tips gekregen van zowel Sabine als mede cursisten.
Het klinkt misschien vreemd, maar ik kijk best uit naar mijn bevalling, ik heb er vertrouwen in en dat komt zeker ook door Sabine! 

Ook al woon je 1,5 uur verderop, het is zo de moeite waard om een bezoekje aan Sabine te brengen voor een van de cursussen!

1000x dank lieve Sabine! 

Kim Blom

Afgelopen zaterdag hebben mijn vriend en ik de eendaagse cursus van Sabine gevolgd. Ik zag het zelf niet echt zitten om een meerdaagse zwangerschapscursus van te volgen, maar toch wilde ik mij wel voorbereiden op wat komen gaat. Er was gezegd dat het “mannen-proof” zou zijn, dus mijn vriend ging mee. Samen met nog vijf andere aanstaande mama’s en vijf aanstaande papa’s heeft Sabine ons met veel liefde en geduld voorbereid op de bevalling. Ze heeft ons veel verteld, maar ook geleerd en het is inderdaad zeker “mannen-proof. Zelfs mijn vriend was helemaal enthousiast over deze cursus. Alles is in een korte tijd een stuk duidelijker en hij weet nu ook wat hij voor mij kan betekenen tijdens de bevalling. Ik ben Sabine ook heel dankbaar met wat ze mij geleerd en verteld heeft. Wij gaan met veel vertrouwen de bevalling tegemoet. We kunnen niet wachten totdat ons kleintje bij ons is. Ik zou alle (aanstaande) papa’s en mama’s deze cursus aanbevelen. 

Dankjewel Sabine

Liefs Joost & Linda

Linda Groeneveld

Mijn man en ik hebben de eendaagse beval cursus gedaan. Het heeft ons echt geholpen!

Afgelopen vrijdag 14 april is onze zoon Sven geboren! Mijn bevalling duurde 3,5 uur vanaf dat m’n vliezen braken. Toen gelijk elke 2 min weeën. Voor mij hielp het heel goed om te tellen en als mijn man of de verloskundige op m’n omderrug duwde. Na half uur was de verloskundige er en had ik 5 cm. We wilden naar het ziekenhuis maar had na kwartier al 8 cm dus besloten we thuis te blijven. Dat was echt fijn! Toen na anderhalf uur ongeveer wilde mijn lijf persen. Mijn man heeft me er rustig doorheen gepraat en het ging echt goed, we deden het echt samen. Zonder hem was ik echt minder ontspannen geweest. Door de tips van Sabine perste ik echt op m’n buik totaal niet op m’n hoofd. Zo mooi dat je lijf weet wat het moet doen en dat je mee mag doen. Uiteindelijk wel op m’n rug bevallen omdat op kruk te snel was gegaan, maar heb op m’n rug eigenlijk ook geen echte pijn gehad. Het ging snel maar was er bewust bij en weet alles nog.

Met Sven gaat het super en ik herstel ook goed! Bedankt voor alle goede adviezen en wie weet zie je ons wel weer terug!
Groetjes Anouk

Anouk sonneveld

Samen met mijn man de eendaagse cursus gevolgd (van 10 tot 14 uur). Een wekelijkse puf sessie is niks voor mij.. Veel handige en praktische tips gehad. Ik heb een hele fijne, mooie en relaxte thuisbevalling gehad. Precies wat ik graag wilde 🙂En daar heeft de cursus van Sabine zeker aan bijgedragen!

 
Maaike

Inmiddels bevallen van ons eerste zoontje, Manuel! Bevalling is ook heel goed gegaan. Veel van jou technieken kunnen gebruiken. Nogmaals erg bedankt voor de leerzame lessen. Groetjes, Marit, Christiaan & Manuel

Marit vd geest

1 daagse beval cursus gedaan samen met mijn partner, echt super! Gezellige informele sfeer en handige tips meegekregen waar ik tijdens de bevalling zeker wat aan had! Absoluut een aanrader:)

Marleen

Super fijne en informatieve avond cursus gehad met mijn partner. Sabine is een liefdevolle en een leuke nuchtere vrouw! Je kan al je vragen bij haar kwijt en ze weet ook overal antwoord op ! Deze cursus is echt een aanrader en zeker mannenproof!

Ginny ph

Als verloskundige heb ik heel goede ervaringen met HypnoBirthing! Ik vind het heel belangrijk dat een zwangere en partner zich samen goed kunnen voorbereiden op de aanstaande geboorte. De combi van het kennis- en praktijkdeel in deze cursus werkt erg goed. Vrouwen leren veel over hoe hun lichaam werkt en leren hierop in te spelen en om zich optimaal te ontspannen. Ontspanning is het sleutelwoord om te bevallen, hoe die bevalling ook verloopt. Tot nu toe heb ik alleen maar goede ervaringen wat betreft het begeleiden van barenden die de cursus gevolgd hebben. Deze vrouwen weten wat ze willen, kunnen heel goed ontspannen en hun partner kan ze optimaal ondersteunen. Ook als de bevalling onverhoopt anders verloopt dan gehoopt helpt de cursus om hier beter mee om te gaan 🙂 Ik vind het een aanrader voor iedere zwangere!

Sanne

Wij hebben de 1 daagse bevalcursus in de praktijk van Fijnzwanger gevolgd en hebben daarna een privécursus aan huis gehad. Tijdens de cursussen heeft Sabine al haar informatie en oefeningen afgestemd op onze behoeften en wensen, waardoor wij tijdens de zwangerschap optimaal hebben kunnen genieten van onze kleine in de buik en liefdevol zijn bevallen!

Marjan

Wij hebben de cursus baby massage gedaan bij fijn zwanger, ik had al een tijdje zitten twijfelen en op zoek naar de juiste cursus voor ons, dit hebben we helemaal gevonden bij Sabine, de cursus is professioneel, gezellig en persoonlijk. Sabine heeft echt de tijd voor elk baby’tje en voor elke mama. Ik vond de babymassage echt een feestje om te doen en jammer dat het alweer voorbij is! Gelukkig kunnen we thuis nog veel intieme momentjes samen hebben dmv alle geleerde massage technieken.
Absoluut een aanrader en wou dat ik eerder van Fijn Zwanger had gehoord, zeker iets wat we mee nemen bij wat misschien in de toekomst nog gebeurd. Sabine bedankt!

 
Michelle

De naam zegt alles! Ik heb zelf de zwanger-massage gehad toen ik zwanger was en onlangs de mama massage als afsluiting van een mooie periode. Beide massages waren heerlijk ontspannen, echt genieten!

Samen hebben we de cursus ‘bevallen in 1 dag’ gedaan. Ook zeker een aanrader. Ik kan zeggen dat deze cursus echt papa-proof is.

Kortom echt een aanrader voor iedere zwangere en Sabine is echt een topper!!

Karin

Op 27 oktober zijn wij bevallen van ons eerste kindje; een kerngezonde dochter genaamd Fleur.
Nadat mijn vliezen waren gebroken om half 3 ‘ s nachts volgde er al vrij snel de weeën. Omdat mijn vruchtwater helder was was het niet noodzakelijk om de verloskundige te bellen, ik moest het dus “zelf” doen totdat de verloskundige zou komen… De weeën waren snel begonnen en die heb ik kunnen opvangen door bepaalde ademhalings technieken die ik tijdens de cursus heb geleerd.
De weeën werden steeds heviger maar ik kon ze allemaal aan door goed op mijn ademhaling te letten en maakte hierdoor veel endorfine aan. Ik zat helemaal in mijn eigen bubbel. Dit was precies de bedoeling waarom ik deze cursus volgde.. niet bang zijn voor de pijn maar alles onder controle houden door goed te blijven ademen.
Ik raakte dus totaal niet in paniek en dacht alleen maar; “elke wee is er weer 1 deze komt niet meer terug en brengt mij dichterbij ons kindje”

Om 8 uur ’s ochtends kwam de verloskundige bij ons thuis en zat ik al op 5 cm ontsluiting.
Ik wilde graag thuis bevallen maar omdat ik flink geblesseerd ben aan mijn knie hebben we toch besloten om naar het geboortehuis in Harderwijk te gaan om te voorkomen dat ik met complicaties alsnog de auto in moest richting het ziekenhuis.

Eenmaal aangekomen in het geboortehuis werden de weeën steeds heftiger.
Als eerste hebben we de klok in onze kamer weggehaald, 1 van de vele adviezen van Sabine tijdens de cursus. Dit gaf zoveel rust.
Ik lag op een kamer waar een bad aanwezig was en ik dacht van tevoren dat ik daar wel graag in zou willen bevallen maar niets is minder waar. Ik had het zo ontzettend warm en de weeën volgde zo snel dat ik alleen maar tegen het bed wilde hangen en de weeën op deze manier ging opvangen.
Tijdens deze cursus is er besproken op wat voor manieren je kunt bevallen… liggend in bed, staand, zittend op de baarkruk of misschien wel in bed leunend op handen en voeten. We hebben het over zwaartekracht gehad en waarom wij eigenlijk liggend op onze rug bevallen? Dit is eigenlijk heel onnatuurlijk en maakt het niet altijd gemakkelijk…
Dat heb ik geweten, het voelde voor mij totaal niet goed om in bed te liggen.
Ik wist niet hoe ik de weeën zo kon opvangen dus al gauw stond ik weer naast het bed samen met mijn partner die mijn rug ondersteunde met vele kussens.
Ik heb geen pijnstilling gekregen tijdens de bevalling en heb alles op eigen krachten weten te doen waar ik achteraf best wel trots op ben. Ik wilde onze baby niet onnodig in gevaar brengen als dat medisch niet noodzakelijk was.

Ik kon niet wachten tot het zover was om ons meisje voor het eerst te mogen ontmoeten….
Er werd ondertussen overlegd hoe ik met mijn geblesseerde knie, het beste zou kunnen bevallen. Mijn been kon op dat moment niet gebogen worden door een patella luxatie (knieschijf is eruit gefloept tijdens mijn zwangerschap bij 38 weken)
Aangezien ik staand de weeën heb opgevangen was het wel duidelijk dat ik nu ook niet zou gaan liggen…er moest een andere oplossing komen. Mijn verloskundige had bedacht of een Po niks zou zijn. (Een baarkruk was te laag voor mijn knie)
Een po is een soort (rol)stoel met een gat in de zitting waar zieke mensen normaal hun behoefte op kunnen doen. Mijn been hoefde ik op deze stoel niet te buigen en op deze manier kon ik gebruik maken van de zwaartekracht. Sabine had ons namelijk tijdens de cursus uitgelegd hoe fijn het kan zijn om gebruik te maken van de zwaartekracht.
Toen ik in de stoel zat, mocht ik beginnen met persen. Het ging vlug en vond het prettig om in deze positie te kunnen bevallen.
Om 13:43uur werd ons meisje geboren!
Na de laatste keer persen pakte mijn partner haar aan van de verloskundige en legde haar op mijn schoot. Een prachtig en emotioneel moment wat ik nooit meer zal vergeten.
Tijdens de cursus werd er veel besproken hoe je de bevalling graag zou willen zien… dit kun je in een geboorteplan omschrijven zodat iedereen op de hoogte is hoe jij het graag wilt zien… De ideeën van Sabine heb ik thuis gelijk op papier gezet en in mijn geboorteplan verwerkt bijv het aanpakken van de baby door jezelf of je partner, wie maakt er foto’s?, het uitkloppen van de navelstreng, het maken van foto’s door een kraamhulp/verloskundige en wat ik heel belangrijk vond was dat de baby eerst een poosje bij mij op mijn borst mag liggen voordat ze allemaal testen gaan uitvoeren.
Ik heb haar op mijn gemakje aan de borst kunnen leggen. Dat vond ik heel belangrijk.
Alles wat ik in mijn geboorteplan heb omschreven is ook precies zo uitgevoerd en dat was echt heel prettig en rustgevend.
Nadat Fleur wat bij mij heeft kunnen drinken, de navelstreng uitgeklopt was, ze aangekleed was en ik had gedoucht, gingen we weer richting naar huis alleen nu met een gevulde maxi cosi.
Wat een wonder om zo’n klein,.gezond mensje in je leven te mogen hebben!

Het belangrijkste advies wat ik tijdens deze cursus heb geleerd:

Wanneer je in een ziekenhuis of geboortehuis wilt of gaat bevallen is het heel belangrijk dat je je eigen gevoel en plan volgt!
Laat je niet overrompelen door de tijdsdruk en vraag vooral veel waarom ze iets willen doen?
Neem de tijd, het is jouw bevalling en jij bepaald dus ook grotendeels hoe deze verloopt.
Bepaal dus zelf je ademhalingstechniek, hoe jij wilt bevallen, welke positie prettig is, wanneer ze de baby mogen schoonmaken enz enz. Wees dus mondig genoeg…dan komt het allemaal goed en kun jij ook terugkijken op een fijne bevalling.

Ik wil Sabine hartelijk bedanken voor haar tijd en inzet tijdens deze cursus, aangezien zij ook heeft bijgedragen aan deze bijzondere ervaring die wij nooit meer zullen vergeten!
Dank je wel, lieve schat

Carolien