Voor de derde keer zwanger zijn, en mijn man verklaard mij voor gek wat ik nu allemaal wel niet wil. Ik zie het als mijn laatste toetje.

Ik ben voor de derde keer zwanger en zo leuk want dit keer is het een meisje.Na twee jongens krijgen we eindelijk en meisje, en wat ben ik blij. Als het weer een jongen zou zijn geweest was het ook zeer welkom maar ik zit wel echt op een roze wolk nu kan ik je vertellen.Kleertjes zijn veel leuker om te kopen voor een meisje dan bij jongens en er is zoveel meer keus.

Omdat het ons laatste kindje is, want drie is toch echt goed ben ik er veel meer mee bezig. In het dagelijks leven geef ik zwangerschapscursussen aan gemiddeld 45 stellen per week dus elke dag ben ik al veel bezig met de voorbereiding wat ik zelf wil. Ik zie het echt dit keer als mijn ultieme toetje en daar geniet je ook heel intens van toch? Volgens mijn man gaat deze keer alles uit de kast getrokken worden om de geboorte optimaal te beleven.

Zo wil ik bijvoorbeeld nu een doula bij mijn geboorte, je zal misschien wel denken wat is dat? En wat gaat zij in de geboorte doen? Een doula is er voor jou, ze wijkt niet van je zijde of het nou thuis of in het ziekenhuis is.

Dat kan heel fijn zijn omdat ik de eerste twee keer in het ziekenhuis moest bevallen en wat ik veel merkte was dat het personeel om het uur even naar je kwamen kijken. Dat kan als je volop weeen hebt niet heel fijn zijn.

Een doula masseert je, assisteert je met verschillende houdingen en zorgt voor de rust op de kamer. Daarnaast maakt Danielle onze doula prachtige foto’s van tijdens de geboorte. En dat heb ik bij onze tweede gemist omdat alles heel snel ging heb ik 1 foto van hem verder met kleertjes al aan. En dat kan je nooit meer terughalen.

In de volgende blog schrijf ik meer over de kennismaking met de doula en wat ze in de zwangerschap nog voor je kan betekenen.

Hebben jullie een doula bij de geboorte gehad of een geboortefotograaf?

een doula bij de geboorte

 

 

 

https://www.mamaplaats.nl/blog/waarom-ik-nu-kies-voor-een-doula