Het gesprek bij de verloskundige ging toch anders dan ik verwacht had, mijn vermoeden werd bevestigd. Ons meisje ligt dus nog in stuit.

De afspraak die ingepland stond voor donderdag ging toch anders dan ik had verwacht. Ik heb een super fijne verloskundige praktijk en ze zijn stuk voor stuk allemaal schatten. Omdat onze dame twee weken geleden met haar hoofd recht omhoog lag kreeg ik nu gelijk een echo. Ze vroeg mij hoe ik zelf dacht dat onze dame lag, en ik dacht zelf overdwars omdat ik erg veel beweging in het midden van mijn buik voelde.De baby ligt nog in stuit met 34 weken en nu?

En ja hoor madam lag met haar voeten beneden en haar hoofd in het midden van de buik, een soort van banaantje. Het eerste wat bij mij opkwam was: waarom lig je zo en niet al lekker met je hoofd naar beneden?

We hebben het gelijk gehad over als ze niet gaat draaien wat dan, en dat je voor een stuit bevalling kunt kiezen of een keizersnede. Maar vooraf zou je deze twee weken kunnen kiezen voor Moxa of Acupunctuur. En dat gaan we nu dan ook braaf doen.

Daarnaast zijn er nog allemaal houdingen die ervoor kunnen zorgen dat de baby uit zichzelf wil draaien door met je voeten omhoog tegen de muur te gaan liggen, met je kont op een kussentje.En voorover hangend met je lichaam op de grond en je kont omhoog op de bank. Je snapt elke avond lig ik nu zo om ervoor te zorgen dat ze uit zichzelf draait. Ook zit ik al weken op een bal om het bekkengebied meer te openen.

Untitled%20design-39_1490526678.jpg

Wat wel interessant is de vraag waarom ze zo ligt, als een baby op zijn kop ligt wat is er dan in het leven van een moeder wat op zijn kop staat zeggen ze ook wel.

Die avond heb ik een afspraak gemaakt met een Hypnotherapeut die ook Moxa doet en alles in een. Samen gaan we kijken wat wij nodig hebben. Hier later in de week meer over. En in de avond heb ik een goed gesprek gehad met onze dame in de buik.

Wat zei heel duidelijk aangaf was dat ze niks moet tijdens de geboorte. Ik wil heel graag in bad bevallen thuis en heb dit tot in detail al gevisualiseerd en in mijn geboorteplan opgenomen. Maar gaf ze mij aan ‘jij moet ook niks in het leven en je haat het woord moeten’ dus wil ik ook niet gedwongen worden door jou.

Zoo die kwam binnen, en zo is het maar net. Samen met ons meisje afgesproken dat zei zelf bepaald hoe ze geboren wilt worden en dat ik het loslaat. Wel heb ik haar duidelijk gemaakt dat in water bevallen voor haar zoveel fijner is. Daar moest ze hard om lachen en gaf ze te kennen dat we dat nog wel even zouden zien.

IMG_5939_1490526759.JPG

Wat het belangrijkste is dat je voor de geboorte nog zoveel kan plannen maar een geboorte is een stuk loslaten en vertrouwen hebben in je lichaam en meegaan met stroming. Door los te laten ontstaat er ruimte en kan je vol vertrouwen baren.

Wie heeft er een stuit bevalling gehad in bad in het ziekenhuis? Ik ben erg benieuwd naar jullie bevindingen.