Eendaagse bevalcursus

 

Heb je nog geen tijd gehad om je voor te bereiden op je bevalling?Omdat je een drukke agenda hebt.
Of krijg je je man niet naar zwangerschapscursus? Deze cursus is mannenproof!
Dan is deze ‘eendaagse bevalcursus’ heel geschikt voor jou.

Mannen proof

Deze cursus is echt ‘mannenproof’. Doordat de cursus kort en helder is, geen bloederige films. En geen horrorverhalen. Een Biertje of een wijntje bij de lunch.

Korte cursus van 4 uur

In vier uur tijd neem ik jullie mee op bevallingsreis. En leer je alle tips en technieken die je gelijk thuis kan gaan oefenen.

Goed voorbereid op de bevalling

Alle technieken en tips die je gekregen hebt gelijk toe kunnen passen in de bevalling, zodat jullie op en top voorbereid zijn. En samen weten wat jullie willen.

De ‘eendaagsebevalcursus’ is een zeer uitgebreide cursus, waarbij de focus ligt op de bevalling.

Je leert de technieken van mindfulness, hypnobirthing en zwangerschaps yoga in een dag! Thuis ga je aan de slag met het werkboek en de oefeningen.

Deze cursus is ook zeer geschikt als opfriscursus wanneer je zwanger bent van je tweede of derde kindje of als je eerste zwangerschap zwaar was en je je beter wilt voorbereiden.

Wat gaan we behandelen:

♥ Heel veel praktische oefeningen, en ademtechnieken.

♥ Tips en trics voor jou en je partner

Zodat hij/zij straks bij de bevalling niet niet alleen maar aan de zijlijn hoeft te staan.

♥Geboortedag bespreken

♥ Geboorte plan bespreken, zodat je goed voorbereid bent.

♥Helemaal op de hoogte van wat er bij de bevalling komt kijken.

♥Weet je hoe je met angst en spanning tijdens de bevalling kunt omgaan

♥ Basis massagetechnieken.

♥Zo kun je je met een gerust hart verder voorbereiden op de komst van de kleine.

Wanneer boek je de cursus:

Vanaf de eerste dag van de zwangerschap kan je al aanschuiven. De meeste mensen boeken de cursus rond de 25 weken.

De cursus is tot aan de uitgerekende datum te boeken, maar als je je zorgen maakt over de bevalling is het aan te raden eerder met de cursus te beginnen. Doordat we met kleine groepjes werken kun je beter vroeg boeken.

Prijzen en verschillende pakketten:

De cursussen van Fijn Zwanger zijn korte cursussen, omdat ik weet dat jij een druk leven hebt. In korte tijd leer je alles wat je nodig hebt om je op een ontspannen en liefdevolle manier voor te bereiden op jouw bevalling. Je leert vertrouwen te hebben in je eigen lichaam. Je leert om bewuste keuzes te maken en de regie in handen te nemen. Nuchter, praktisch en vol humor, zodat jij en je (geboorte) partner vol vertrouwen een liefdevolle bevalling in gaan.

 

Bij Fijn Zwanger kies jij de cursusvorm die bij jou past!

“Samen met mijn vriend volgde ik de workshop Ontspannen bevallen in 1 dag. Gedurende 4 uur nam Sabine ons op een zeer relaxte manier mee in de wereld van bevallen; theorie, oefeningen maar ook ruimte voor eigen inbreng. Sabine is ook een topper voor papa’s in spe. Niets zweverigs, geen gepuf maar een oefening met ijsblokjes it’s! Door de workshop is mijn vertrouwen in mijn eigen kracht en in ons als team enorm toegenomen. We gaan er voor over 3 weekjes! ”

Marie- Louise

“Als verloskundige heb ik heel goede ervaringen met deze cursus! Ik vind het heel belangrijk dat een zwangere en partner zich samen goed kunnen voorbereiden op de aanstaande geboorte. De combi van het kennis- en praktijkdeel in deze cursus werkt erg goed. Vrouwen leren veel over hoe hun lichaam werkt en leren hierop in te spelen en om zich optimaal te ontspannen. Ontspanning is het sleutelwoord om te bevallen, hoe die bevalling ook verloopt. Tot nu toe heb ik alleen maar goede ervaringen wat betreft het begeleiden van barenden die de cursus gevolgd hebben. Deze vrouwen weten wat ze willen, kunnen heel goed ontspannen en hun partner kan ze optimaal ondersteunen. Ook als de bevalling onverhoopt anders verloopt dan gehoopt helpt de cursus om hier beter mee om te gaan 🙂 Ik vind het een aanrader voor iedere zwangere! ”

Sanne Kol

“Gisteren hebben mijn man en ik een toffe zwangerschapscursus bij Sabine gevolgd, op aanraden van mijn verloskundige en omdat ik na mijn eerste bevalling wat dingen anders wilde en daar meer over wilde weten.
Wat een geweldige avond hebben we gehad. Sabine nam alle tijd voor ons verhaal en heeft ons ontzettend veel informatie gegeven – en het voordeel van deze cursus is dat alle info op ons was afgesteld en ik al mijn vragen kon stellen.
Ik zie nu met veel meer vertrouwen uit naar deze bevalling! Sabine, je bent geweldig!”

Maaike van Dijk

Wat vond Q-music dj Wietse de Jager van de eendaagsebevalcursus:

Meest gestelde vragen:

 

Kan ik de cursus vergoed krijgen van de zorgverzekeraar?

Ja, in veel gevallen krijg je de cursus van de zorgverzekeraar gedeeltelijk of geheel vergoedt. Vraag hiernaar bij je zorgverzekeraar omdat dit ook te maken heeft met je pakket.

Ik ben al meer dan 34 weken zwanger kan ik mij nog opgeven?

Doordat het een eendaagse beval cursus is kan je nog heel goed deze cursus volgen. Je leert alle technieken en oefeningen die je tijdens de bevalling kan inzetten. Wel heb je wat meer dagelijks (huiswerk) om de oefeningen te oefenen.

Ik kan niet lang zitten achter elkaar zitten, 4 uur lijkt mij zo lang?

De dag is opgebouwd in een groep van 10 tot 2 uur. In de tussen tijd hebben we nog een korte pauze en een uitgebreide lunch pauze. Je zit op lekkere stoelen, en er zijn voedingskussens en kussens genoeg om het jezelf comfortabel te maken.

Moet ik veel oefenen thuis?

Nou niks moet, maar het is wel beter als je elke avond naar de ontspanningsmuziek gaat luisteren. In je online videolessen staan veel oefeningen voor je adem en die je leert tijdens de cursus kan je thuis gaan oefenen. Doordat je meer oefent gaat je lichaam sneller in de ontspanning en dat kan je goed gebruiken tijdens de bevalling.

Ik krijg een geplande keizersnede is de cursus dan wel wat voor mij?

Tijdens een keizersnede is het ook heel fijn als je weet hoe je je het beste kan ontspannen. Hierbij is het dus heel fijn als je de cursus hebt bijgewoond.

Meer weten over deze cursus?

Kom in contact